Over Summer of Esports

Een zomer vol dance battles, VR experiences en sport simulaties

In 2020 organiseerde we de eerste editie van de Summer of Esports. Het werd een groot succes met in totaal 1.655 deelnemers aan alle activiteiten. Dit wordt een zomer vol battles, unieke ervaringen en andere gaming events. Zo staat heel Rotterdam weer in het teken van esports en gaming, van de Maassilo tot aan De Kuip. Battle samen met je vriend(in) voor de vetste prijzen of vertegenwoordig jouw favoriete Rotterdamse voetbalclub als esporter tijdens de Esporter For A Day. Bekijk snel alle evenementen en geef je op!

Contact of meer informatie: info@summerofesports.nl

Perszaken en beeldmateriaal: Perszaken

 

Rotterdam en esports

Esports en gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarom lanceert de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Gate Games en de RTM Games week de ‘Summer of Esports’. Een uitdagend zomerprogramma voor zowel de fanatieke gamer als (sportieve) Rotterdammers en sportverenigingen die kennis willen maken met de mogelijkheden van esports. 

Sven de Langen, wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport: “De populariteit van esports groeit enorm. Een trend die heel goed past bij een innovatie en creatieve stad als Rotterdam. De uitrol van de ‘Summer of Esports’ is daar een prachtig voorbeeld van. Rotterdam loopt voorop in de uitrol van e-sports en daar kan ik alleen maar trots op zijn. Het is een ontwikkeling die nog vele kansen biedt voor de toekomst.”

Kijk voor meer informatie op https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/esport/

We use cookies to give you the best experience.